top of page
חיפוש

בעיות במערכת העיכול ופרוביוטיקה

  • תמונת הסופר/ת: בת אל
    בת אל
  • 27 בדצמ׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות
ree

סובלים מבעיות במערכת העיכול?

ניסיתם הכל ואי הנוחות עדיין חלק מאיכות חייכם? הגיע הזמן לבחון המצב הנוכחי שלכם לא רק בזכוכית המגדלת של הרפואה הקונבנציונלית, אלא הגיע הרגע להתקדם אל הרפואה האינטגרטיבית, עם גישה יותר הוליסטית.


מערכת העיכול כשמה כן היא - תפקידה לעבד ולעכל את המזון שאנו צורכים. יש גם שיוסיפו שאנו מעבדים ומעכלים דרך מערכת העיכול גם את הפעילות היומיומית, המחשבות והרגשות (על כך כתבה ג'וליה אנדרוס, בספרה תחושת בטן: הסיפור המדהים של מערכת העיכול).הקדמה זו נועדה לשים זרקור על זה שיש הסוברים שמערכת העיכול היא לב ליבו של הגוף.


ברמה הפיזית מערכת העיכול היא צינור המתחיל בפה, עובר דרך הושט, הקיבה, המעי הדק, המעי הגס ומסתיים ברקטום. ברמה התפקודית מטרתה קליטת מזון, פירוקו ליחידות בסיסיות (עד רמת המולקולה) ואפשרות ספיגתו לצורך הפקת אנרגיה ובניית הגוף. בנוסף היא אחראית על פליטת פסולת מהגוף דרך הצואה. מלבד האיברים הצינוריים, שייכים למערכת העיכול גם כיס המרה והלבלב שתפקידם להפריש נוזלים המשתתפים בתהליך העיכול. הפעילות העיקרית של מערכת העיכול אצל אדם כוללת: עיכול המזון (מכני וכימי), קליטת המזון, הפרשת נוזלים לתוך מערכת העיכול, ספיגה והפרשה.


חלק ממערכת העיכול הם המעי הגס והמעי הדק שבהם נרצה להתמקד. אנו נעשה 'זום אין' ונרחיב על המושג שנקרא פלורת המעיים. פלורת המעיים של אדם נמצאת במעי ומהווה מערכת אקולוגית פתוחה המורכבת ממאות משפחות של חיידקים שחיים בסימביוזה עם הגוף המאכסן ובינן לבין עצמם. באנשים בריאים מהווה הפלורה מחסום יציב מפני פלישה של מיקרואורגניזמים פתוגניים וזהו מחסום המבטיח במצבו היציב והמאוזן הגנה ועמידות חיסונית.


אז מה החשיבות של פלורת המעיים ומהי פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה היא חלק מאותה אסופה של חיידקים טובים בפלורת המעיים. כאשר הם נבלעים יש להם אפקט חיובי כסיוע למניעה וטיפול במצבים פתולוגיים במערכת העיכול. חיידקים אלה הם לא רעילים ולא גורמי מחלות, וכדי להשפיע על הגוף הם חייבים להיות חיידקים חיים ולשרוד במעבר הקיבה ובמעי הדק. אורך החיים המודרני יחד עם גורמים רבים אחרים כמו סטרס, זיהום אוויר ותזונה לקויה פוגעים באיזון של פלורת המעיים (בחיידקים הפרוביוטיים) וביכולת ההגנה של מחסום המעי.

מחקרים מדעיים מראים את החשיבות של נטילת פרוביוטיקה ואת התועלת הבריאותית שבכך.


שמירה על פלורה בריאה ותקינה מובילה ל

  • מניעת מחלות מעי דלקתיות ושיפור בתסמיני המחלה

  • מניעה וטיפול בשלשולים כולל שלשול חריף בפעוטות ובמבוגרים

  • מניעת הידבקויות אצל פעוטות ומבוגרים החשופים לפתגונים

  • השפעה על פעילות מערכת העיכול במצבי עצירות ונפיחות בטנית- תסמינים שמופיעים אצל רבים כתוצאה מתזונה שלא תואמת את גופם.


ההיסטוריה של הפרוביוטיקה החלה ביוגורט. בעבר היו טומנים את החלב באדמה כדי לשמור עליו (בהיעדר מקררים) מה שיצר תהליך של תסיסה שבו נוצרו חיידקים שהקנו לחלב את עמידותו. כבר בשנת 1907 הבין אליה מצ'ניקוב (לימים חתן פרס נובל לחקר ההזדקנות) את הקשר שבין חיידקים מותססים לבריאות כאשר למטופליו הוא המליץ על 'חלב חמוץ' כמתכון לחיים בריאים יותר. אליה היה רופא פריזאי שהקדים את זמנו ורק זמן רב לאחר שנפטר חזרו במדע להתעסק בנושא החיידקים הידידותיים. היום כבר יש טכנולוגיות שבהן ניתן להתסיס חיידקים ללא מקור של חלב,

משמע - קיימת פרוביוטיקה טבעונית שלא כרוכה בסבל של בעלי חיים, וזוהי הפרוביוטיקה שלנו.



 
 
 

תגובות


צרו קשר

בת אל  |  054-6360542  |  כפר יונה

bottom of page